• Evenemang idag
Lördag
31
Juli 2021
Fyren på Tylön - Tylösand Halmstad

Fyrdagen på Tylön 2021

Tylö Fyrdag firas i år lördagen 31 juli då fyren öppnas för allmänheten.
Fler båtturer släpps på efterhand som båten blir full.

Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Vid biljettköp bokas avgång för båtresan Grötviks hamn - Tylön, varje hel och halv timme från 0900 till 1700. Återresan är valfri och sista båten avgår från Tylön 1800.
Nytt för i år är möjligheten att åka Actiontur som från Grötvik utefter kustlinjen Sandhamn, Görvik, Tjuvahålan, Tyludden, Tylösand, Frösakull, Ringenäs i farter upp till 65knop (120km/tim) runt Kasunfyren angör Tylön efter ca en ½ tim färd. Dessa turer börjar 1200.
Ute på Tylön är du välkommen närhelst under dagen att besöka fyren under tio minuter. Kösystem upprättas vid behov och guide finns tillgänglig.
Väder och vindriktning avgör om evenemanget kan genomföras. Om vädret skulle förhindra genomförandet lördagen den 31 juli är lördagen 7 augusti reservdag med samma avgångstid för båtresan som angivits på biljetten.
Vid inställt evenemang kontaktar Halmstad Turist Center samtliga biljettköpare senast lunchtid dagen innan planerad avgång via email varför det är mycket viktigt att email adress anges vid bokning. Saknas email är ett telefon nummer ett måste.
Köpt biljett återlöses ej om inte evenemanget ställs in både bokad dag och reservdag. Boka därför inte om du inte också har reservdagen disponibel.
Skulle pandemin förhindra genomförandet, återlöses biljetterna.
Eftersom båtarna tar 12 passagerare samt att i fyren endast sex personer får vistas samtidigt är Folkhälsomyndighetens rekommendationer väl uppfyllda.

Praktisk information:
• På Tylön leder en smal och ojämn stig från stenbryggan till fyren via fyrvaktare bostäderna varför utflykten inte är lämplig för rörelsehindrade och barn yngre än 8 år får ej gå upp i fyren p g av säkerhetsskäl. Hundar är ej tillåtna p g av djurlivet.
• I fyren kan endast 6 personer släppas in per gång på grund av begränsad plats i fyrtornet och guidens instruktioner måste följas. Fyren är ett verksrum och inte en turistdestination varför stor försiktighet bör iakttagas inne i fyrens begränsade utrymmen.
• Båtresan sker i en s k ribbåt från www.actionboat.se
(se gärna filmer på deras hemsida för att få en känsla för vad som väntar) med plats för 12 personer under befäl av en båtförare med skepparexamen och kommersiellt tillstånd att medföra passagerare. Restid Grötvik – Tylön direkt ca tio minuter. Med Actiontur ca 35 minuter.
Båtföraren ansvarar för säkerheten under sjöturen och Båtförarens anvisningar måste följas. Flytvästar tillhandahålls och dessa måste ovillkorligen vara påtagna under sjöresan. Endast biljettinnehavare får komma ombord.
Returresan är inte schemalagd utan deltagarna transporteras enligt köprincipen från Tylön tillbaka till Grötvik.
På Tylön ansvarar var och en för sin säkerhet. Terrängen är på en del ställen oländig och försiktighet anbefalles.
Upplevelseinspiration:
Båtresan Grötvik - Tylön utefter kustlinjen Bastaskäret - Sandhamn - Görvik - Tjuvahålan - Tyludden är spektakulär och öppnar upp vyer som inte kan ses från land.
På Tylön finns rika möjligheter till härliga bad både från stranden omedelbart
till höger om angöringen vid stenbryggan eller klippbad runt ön. Ta gärna med picknic men tänk på att ta med skräp tillbaka då varken sopsortering eller toaletter
finns på den obebodda ön.
Förutom att besöka den unika fyren kan man lära känna hur ett dåtida fyrsamhälle kunde se ut. Detta är också ett viktigt syfte för Svenska Fyrsällskapet som vill öka intresset för och kunskapen om den uråldriga fyrkultur som präglar vårt kustlandskap.
Ansvarsförsäkran:
Bokade och betalande deltagare (och eventuellt medföljande omyndiga barn)
förbinder sig att inte göra Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet och/eller de som visar fyren ansvariga för ev. skador som kan drabba deltagarna vid besök i/på fyren och kommer till följd därav heller inte att i anledning av en eventuell skada rikta några ekonomiska anspråk mot Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet och/ eller de som visar fyren.
Missa inte denna unika chans att besöka Tylön och Tylö fyr (151 år) 31 juli 2021.
För åttonde gången ger Svenska Fyrsällskapet www.fyr.org möjlighet att besöka Tylön och njuta av den hänförande utsikten från lanterninen i den unika Tylö Fyren.
Fyrdagarna är en del av Västerhavsveckan www.vasterhavsveckanskanehalland.se, en temavecka för havsmiljön med syfte att öka intresset för havsmiljöfrågor och uppnå ett hållbart nyttjande av havets resurser.
Under Västerhavsveckan kan du till exempel följa med forskningsfartyg, prova på att dyka, snorkla och paddla, lära dig mer om fåglar och växter, vandra i kustnära reservat, experimentera och forska, besöka en fyrplats, följa med på strandstädning och mycket mer.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

1643 st

har besökt evenemanget på Halmstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Fyren på Tylön - Tylösand). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Fyrdagen på Tylön 2021, Fyren på Tylön - Tylösand

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj