28-29
Okt 2016
Kajskjulets scen Halmstad

Rigmor Gustafsson

OBS! Nytt datum 28 okt.

Tyvärr är konserten med Rigmor inställd pga sjukdom. Nytt datum är 28 okt och för er som köpt förköp kommer biljetten att gälla den 28 okt. Vi eventuella frågor om era biljetter kontakta [email protected]

RIGMOR GUSTAFSSON är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, ett enastående facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om.
När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för Close To You hade ingen sådan delats ut till en svensk jazzsångerska sedan 1991. Även den gången var det en värmländska som hedrades, Monica Zetterlund och albumet hette Varsamt.
Till albumet Alone with you som släpptes i september 2007, skrev Rigmor all musik och de flesta texterna själv, och hon producerade också tillsammans med mästerbasisten Lars Danielsson. Alone with you, gav dem en Grammis 2008 för bästa svenska jazzplatta.
Rigmors repertoar fick ytterligare dimensioner när hon 2010 gjorde sällskap med österrikiska Radio String Quartet Vienna. En unik stråkkvartett som rör sig helt fritt mellan olika genrer. Hon fångades av deras blandning, det klassiska-moderna, det rytmiska och improvisationerna. Detta resulterade i det gemensamma albumet Calling You.
Rigmor Gustafsson har hela världen som arbetsfält och turnerar frekvent med egen kvartett men framträder också som gästartist i större konstellationer. Hon har medverkat i i ett flertal TV- program både i Sverige och internationellt. Rigmor har också mottagit många priser genom åren och senast i november 2013 tilldelades hon det mest prestigefyllda svenska jazzpriset av alla; Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris.
Nu är Rigmor aktuell med det nya albumet When You Make Me Smile, hennes sjätte album på Tyska bolaget ACT. Det är inspelat tillsammans med Dalasinfoniettan och Eagle-Eye Cherry medverkar som gäst på en låt. Rigmor har skrivit merparten av skivans musik.

Förköp: 250 kr + serviceavgift.
Dörr:280 kr

I siffror

17 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1533 st

har besökt evenemanget på Halmstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kajskjulets scen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Rigmor Gustafsson, Kajskjulets scen

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

April