Fredag
27
Maj 2016
Kajskjulets scen Halmstad

Tuk Tuk Rally

Kajskjulets scen presenterar
Tuk Tuk Rally, 23 Till & VA ROCKS!

Dessutom kommer Pär från En Svensk Tiger och spela plattor...


Information om banden:

TUK TUK RALLY

Över tjugo år sedan…, å jösses vad tiden går. Vi var Tuk tuk rally, bandet med tusen låtidéer men utan kommersiell kompass och tydlig genrehemvist. Så inleder sångaren Roger Karlsson sin personliga text i innerkonvolutet till en vinylsamlingsplatta som nu släpps i samband med Tuk tuk rallys reunionturné. Botkyrkabaserade Tuk tuk rally startade i folk-pop-punkvågen i början av 1990-talet. Fem killar som längtade bort från förortstristess och inrutad vardag. Bandet gjorde snabb succé mellan åren 1992-94 med ett hundratal spelningar på klubbar, musikhus och festivaler, över 200 spelningar på SR:s P3 och medverkade i numera klassiska programmet Hassan, Kristian Luuks Tvål och liveprogrammet Trådlöst mm.Utan att tumma på det personliga och genuina var band som The Pogues, Waterboys, Lemonheads och Perssons Pack vaga inspirationskällor. Ibland blev man feltolkade och malplacerade. Styrda av känsla och intuition var bandets plats på genrekartan inte helt tydlig. Vi var alltid svåra att ringa in; punk, pop, folk, rock? - Ja och nej och kanske, men ändå inte. Vi var nog själva rätt osäkra på svaret….., fortsätter Roger i ett försök att sätta fingret på bandets identitet och kärna. Det där svårdefinierade, genreöverskridande som satte spår hos publik och radioproducenter. Idén till en tillfällig återförening föddes för ett par år sedan då skivbolaget Beat Butchers firade 30-årsjubileum på Münchenbryggeriet i Stockholm. Inför en entusiastisk storpublik gjorde Tuk tuk en oförglömlig comeback som gav ringar på vattnet och nyvunnen energi. 20 år efter att bandet splittrades fanns magin, spänningen och energin plötsligt där igen. Nu ska bandet ut på en turné som börjar 11 mars och slutar någon gång i augusti.

https://www.facebook.com/tuktukrallymusik/?fref=ts

23 TILL

Det är snart 25 år sen och den svenska 90-tals punken hade precis exploderat och banden fanns överallt.Sett så här i backspegeln var det en spretig rörelse rent musikaliskt. Ett av de mest respekterande banden från denna era är ett bra bevis på det. 23Till var såklart punk på ett sätt men egentligen lika frustande rock´n´roll och röjig powerpop. Bandet gjorde de svenska scenerna osäkra runt om i landet och släppte låtar som Balladen om Olsson, Sista Supen och Procedomani. Alla på sitt sätt idag en del av ett musikaliskt arv och mångas uppväxt och första stapplande steg som vuxna. Sedan de självmant slängde in handduken 1996 har de varit en djupt sovande cell men 2013 dök de plötsligt oväntat upp som en av akterna på den stora norska punkfestivalen Kanalrock. Snabbt följde bejublade framträdanden på Debaser i Sthlm och Dynamo i hemstaden Norrköping. Årets därpå var de en av huvudakterna på festivalen Munken in The Park (Nkpg) inför tusentals besökare och de som var på plats på ett knökfullt Munchenbryggeriet när skivbolaget Beat Butchers firade 30 år senare på hösten har väl knappt hämtat sig än. Gensvaret när bandet åter stod på scenen var enormt.
Nu är 23Till redo att möta våren. Är du redo att möta 23Till?

www.facebook.com/23TillOfficiella


Inträde: 150 kr
Förköp: reservera biljett via [email protected]

I siffror

31 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1030 st

har besökt evenemanget på Halmstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kajskjulets scen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Tuk Tuk Rally, Kajskjulets scen

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

April