Torsdag
17
Mars 2016
Halmstads Teater Halmstad

Grotesco på Scala på turné

Grotesco vann nyligen pris för Årets bästa scenshow. Nu är det klart att den hyllade föreställningen för första gången tas ut på Sverigeturné 2016 – "Grotesco på Scala på turné – En näradödenrevy". Efter succéåret på Scalateatern i Stockholm får andra städer äntligen uppleva showen som kallas "dödskul" (Expressen), "briljant" (Dagens Nyheter) och "makalös" (Svenska Dagbladet).

Grotesco är nu hetare än någonsin. Nyligen utannonserades det att det kommer en tredje tv-säsong med den banbrytande gruppen i SVT och deras första scenföreställning "Grotesco på Scala – En näradödenrevy" fortsätter göra succé. Humorshowen, som hade höstpremiär för sin andra säsong på Scalateatern den 17 september, vann nyligen svenska humorpriset 2015 i kategorin Årets scenshow. Nu är det dessutom klart att föreställningen åker på en stor Sverigeturné under 2016.

Grotesco är en av Sveriges mest hyllade humorgrupper och ligger bakom oförglömliga sketcher och sånger som "Bögarnas fel", "Ett kilo mjöl", "Bestefar og jeg" och "Tingeling". I humorshowen, "Grotesco på Scala – En näradödenrevy", som är regisserad av dansaren och koreografen Anna Vnuk, blandar de nyskrivet material med några av sina klassiska sketcher. Det är en galen revy i dödens gränsland med satiriska sång- och dansnummer, scener som ballar ur fullständigt och vassa kommentarer om samtiden.

På scen: Henrik Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Jakob Setterberg, Emma Molin, Linus Eklund-Adolphson, Rikard Ulvshammar, Michael Lindgren, Hanna Dorsin, Jonas Kahnlund samt Grotesco-orkestern under ledning av Andreas Grube.

Pressröster om "Grotesco på Scala – En näradödenrevy":

"Har skrattat så mycket, så många gånger, att det värker oroväckande under revbenen" /DN

"Nya showen är oerhört generös och kastar sig galet över genrer och sorter" /SVD

"Grotesco är hetast i hela Humorsverige" /Aftonbladet

"Dödskul, Grotesco" /Expressen

"Humorshow med extra allt" /UNT

"Galet komiskt" /Eskilstuna-Kuriren

"Sylvass satir" /Gefle Dagblad

"Jag är oerhört imponerad" /Kulturbloggen

Om Grotesco:
Kollektivet Grotesco är en institution inom svensk humor. De har skapat en lång rad kända sketcher, tv-serier och låtar som sammanlagt har över 25 miljoner visningar på Youtube.

Grotesco slog igenom med sin självbetitlade humorserie i SVT 2007. De absurda och surrealistiska sketcherna blev snabbt populära och serien släpptes snart på dvd. 2009 uppträdde Grotesco som pausunderhållning i Melodifestivalen med vitt skilda versioner av låten "Tingeling", som Aftonbladet tyckte "överträffade tävlingslåtarna". Eurodisco-versionen "Tingaliin" med "DJ Trexx" blev en stor succé, som toppade den svenska singellistan och retade upp ryska ambassaden.

Andra säsongen av Grotesco sändes i SVT 2010. Den innehöll klassiska sketcher som "Bögarnas fel", "Sossezombies", "Svennen" och den återkommande trubadurkaraktären Trubbe Mollberg.

De senaste åren har Grotescos produktionsbolag GKU anlitats av SVT för ett antal experimentella humorserier, däribland "Pulver", "Bobby Blade" och "Folkets Främsta Företrädare". Medlemmarna har också varit inblandade i en rad stora teaterföreställningar och tv-succéer som "Partaj", "Kontoret" och "Solsidan". Nu är det också klart med en tredje säsong av Grotesco på SVT.

Föreställningen "Grotesco på Scala – En näradödenrevy" var helt usåld under våren 2015 på Scalateatern. Under hösten gick föreställningen in på sin andra säsong och vann även svenska humorpriset 2015 i kategorin Årets scenshow.

Grotesco-kollektivet består av Anna Vnuk, Emma Peters, Emma Molin, Erik Wernquist, Hanna Dorsin, Henrik Dorsin, Jakob Setterberg, Jonas Kahnlund, Linus Eklund Adolphson, Micke Lindgren, Per Andersson, Per Gavatin, Rikard Ulvshammar och Viktor Titelman.

Biljetter
Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticnet.se.
Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Halmstads Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Grotesco på Scala på turné, Halmstads Teater

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli