Vi har listat mysiga kaféer i den vackra Halmstad! Att ta en paus i shoppingen eller strosandet på stan med en god fika är alltid en bra idé. Halmstad bjuder på ett stort utbud av caféer och konditorier – bland annat dom sin vi listat.

Mysiga caféer i Halmstad

Att ta en paus i shoppingen eller strosandet på stan med en god fika är alltid en bra idé. Halmstad bjuder på ett stort utbud av caféer och konditorier – bland annat dom 5 som följer nedan.

Feldt´s Bröd & Konfekt

Ett av Halmstads mest populära caféer heter Feldt´s Bröd & Konfekt och hit vallfärdar både Halmstadsbor och besökare för att ta en god fika. Caféet, som drivs av superkonditorn My Feldt som bland annat är känd från TV, bakar allt från grunden med naturliga och ekologiska råvaror. De äger även Feldts Tivolikiosk. 

I utbudet hittar man både bröd, bullar och andra bakverk, samt kolor, chokladpraliner och glass. Feldt´s Bröd och konfekt finns både på Facebook och Instagram under samma namn och dessutom finns de listade på Whiteguide vilket är en mycket prestigefylld matguide! 

Gatuadress: Storgatan 40, 302 43 Halmstad
Hemsida: Feldt´s på Whiteguide
Instagram:  Feldsbk
Telefon: 035-12 16 60

Konditori Regnbågen

Klassiska Konditori Regnbågen har verkat i Halmstad sedan 1958. Här finner man bröd, bullar, kakor och bakelser men även smörgåsar och sallader för den som är sugen på något som är lite mer matigt. Caféet erbjuder även tårtbud via externa tjänster.Serveringen rymmer ca 90 sittplatser och på sommaren finns även en mysig uteservering med plats för många.


Gatuadress: Karl XI:s väg 37, 30295, Halmstad
Hemsida: https://konditoriregnbagen.se
Instagram: konditoriregnbagen
Telefon: 035-122 900


Fribergs Konditori

Även Fribergs Konditori är en riktig klassiker i Halmstad och faktiskt det äldsta caféet som staden har att erbjuda. Fribergs har funnits sedan 1923 och här finns både bullar och bakelser av olika slag att mumsa på men på menyn finns också matigare luncher för den med kurrande mage. I den mysiga lokalen bjuder man även in till AW och annat roligt vid utvalda tillfällen. Fribergs Konditori ligger på Norra Vägen 9, intill Norre Katts Park.


Gatuadress: Norra Vägen 9, 302 32 Halmstad
Hemsida: www.fribergskonditori.se
Instagram: fribergskondis
Telefon: 035-12 51 11

Lillebror

Detta är ett supermysigt ställe som du hitta intill  havet i centrala Halmstad. Stranden heter västra stranden. Förutom fika så erbjuder de även något lätt att äta och dricka. Eftersom detta är ett strandhak så har de öppet efter väder. Klädkoden är: kom som du är! Du kan se foton som visar deras utbud på Instagram. 

Gatuadress:  Småbåtsgatan 4, 302 90 Halmstad
Instagram: lillebrorhalmstad

Intill Västra Stranden i Halmstad så hittar du stället Lillebror där du kan fika Foto: Stefan Mjellander

Skånskan

I ett gammalt korsvirkeshus från 1700-talet ligger café Skånskan, eller Skånska Hembageriet & Chokladverkstan som det egentligen heter. Det är ett mysigt café som serverat nybakat bröd, bullar och bakelser sedan 1930. Här lägger man stort fokus på att baka med bra råvaror och i menyn hittar man, förutom bröd, bullar och bakelser, även handgjorda chokladpraliner, matiga baguetter och sallader, småkakor och spännande desserter.

Skånskan är förutom ett café även en chokladverkstad och i den egna butiken kan man bland annat köpa med sig nybakat surdegsbröd och godbitar från chokladverkstaden. Skånskan ligger på Storgatan 40 och på hemsidan kan man läsa om alltifrån historia till menyer.
Adressen till kaféet 

Gatuadress:  Storgatan 40, 302 43 Halmstad
Hemsida: www.skanskan.nu
Instagram: skanskanihalmstad
Telefon: 035-212407


Café Brooktorpsgården

Café Brooktorpsgården har funnits i Halmstad sedan 2005 – men byggnaden som caféet ligger i är en av stadens äldsta. I den mysiga miljön som byggnaden erbjuder kan man som gäst avnjuta gott och hembakat fika så som bullar, bakverk och kakor eller så kan man välja något matigare i form av smörgåsar, sallader och en del varma rätter.

Café Brookstorpssgårdens innergård finns även en liten ”Glass, - och bubbelbar” där man hittar kulglass samt drycker som vin, sangria och cider. Cafét ligger på Kyrkogatan 12.

Gatuadress: Kyrkogatan 12, 302 42 Halmstad
Hemsida: https://brooktorpsgarden.se
Instagram: brooktorpsgarden
Telefon: 0708 148 210