En tur i luftballong är en, av många spännande aktiviteter, som finns att utföra i Halmstad. Det är något utöver det vanliga och som passagerare får man en chans att se hur gator och torg breder ut sig uppifrån – något som kan vara roligt både för den som är på tillfälligt besök lika väl för den som är bosatt i staden.

Att flyga luftballong

Det är något särskilt med att flyga luftballong – där man färdas stillsamt genom luften och med en slående utsikt åt alla håll och kanter. Man får en chans att se olika sevärdheter i Halmstad och dess omgivningar från en helt ny vinkel och man kommer nästan garanterat att få uppleva en härligt pirrande känsla i magen under färden.

Den som deltar i en luftballongtur får inte bara sväva stillsamt över staden i ca en timmes tid, utan får också hjälpa till att förbereda ballongen inför avfärd. När man landar på den plats som piloten finner lämplig hålls även en slags dopceremoni enligt gammal tradition, där alla passagerare döps efter landningsplatsen. Man får ta emot ett diplom och skåla i ett gott glas bubbel och vill man får man hjälpa till att packa ihop ballongen igen.

En ballongtur är alltså mer än bara själva flygningen och aktiviteten tar sammanlagt ett par timmar.

Saker att tänka på

För den som känner sig sugen att testa på ballongflygning i Halmstad finns flera saker som är bra att känna till och tänka på. Till exempel så är aktiviteten av naturliga skäl väderberoende och kan ställas in med kort varsel om vädret inte är tillräckligt bra för att ge sig i väg på tur.

Andra saker att tänka på är:

  • Att bära oömma kläder

  • Ha med en huvudbonad för att skydda huvudet från brännaren

  • 12 års åldersgräns gäller, samt att man som passagerare måste vara minst 140 cm lång

Utöver detta kan det också vara bra att känna till att aktiviteten vanligen finns tillgänglig från vår till höst samt att det alltid är kallare i luften än på marken – så en jacka eller liknande kan vara skönt att ha på när det är dags att ge sig i väg i en luftballong.