Var i Halmstad kan man spela padel? Halmstad har verkligen ett rikt utbud på fina platser att spela padel på.

Halmstad har hela fyra platser för padelspel samt ytterligare en nyöppnad arena strax utanför staden i Oskarström. Här finns Halmstad Padelcenter, Söndrumshallen, Vilshärads Padel, Ringenäs Golfklubb och slutligen Nissan Padelcenter.

Här följer lite närmare information om dem.

Halmstad Padelcenter:

Hallands största padelcenter med 7 panoramabanor och de ska även öppna ett nytt padelcenter under våren 2020.

Kontaktuppgifter:

Halmstad Padelcenter

https://www.halmstadpadelcenter.se

Adress: Frennarpsvägen 8A, 302 44 Halmstad.

Tel. 010-160 04 04

E-mail: [email protected]


Söndrumshallen:

Större sportcenter där man förutom att utöva padel kan spela innebandy, tennis, badminton, squash och pingis. Söndrumshallen har två padelbanor.

Kontaktuppgifter:

https://www.sondrumshallen.se

Adress: Bäckagårdsvägen 130, 302 41 Halmstad

Telefon: 035-376 01


Vilshärads Padel:

Spela padel på en av Sveriges vackrast belägna padelbanor – Vilshärads Padel i Halmstad. De har hela fem banor alldeles vid havet. Padelbanorna är öppna året om och belysningen tänds automatisk på bokad bana vid behov. Det finns rack och bollar till uthyrning även när det är obemannat. Banorna är öppna mellan kl. 07.00-22.00, året runt. Anläggningen ligger precis bredvid Zigges Garage Vilshärad som serverar mat och dryck. Vilshärads padel erbjuder en mängd kringaktiviteter. Närhet till havet, Tylösand och sanddynorna gör att man lätt kan ta ett dopp i havet eller beställa något gott från grillen och baren. Hyr ett rum och stanna över natten. Under sommaren bjuds det på afterbeach med kända artister.

Kontaktuppgifter:

Vilshärads Padel

http://vilsharad.se

Adress: Skarviksvägen 1A, 305 65 Gullbrandstorp

Telefon: 035-531 71

mail: [email protected]

Ringenäs Golfklubb:

På vackra Ringenäs kan man både spela golf som padel. Här finns fint hotell och Ringenäs restaurang så allt lyx man i princip behöver finns på plats. Även mycket konferenser bokas in här.

Kontaktuppgifter:

Ringenäs Golfklubb

https://www.rigk.se

Adress: Strandlida 469, 305 91 Halmstad

Telefon: 035-16 15 90

Nissan Padelcenter:

I Oskarström strax utanför Halmstad finns sedan början av 2019 en toppmodern padelhall inhyst i Nitrator Arena. De har fyra padeltennisbanor i inomhusmiljö, sociala ytor för umgänge, fina omklädningsrum, uthyrning av racket, försäljning av bollar. På plats finner ni även varuautomat med dryck och lättare tilltugg.

Kontaktuppgifter:

Nissan Padelcenter

http://www.nissanpadelcenter.se

Adress: Allégatan 2, 313 32 Oskarström

Telefon: -

e-mail: [email protected]

Padel - Världens snabbast växande sport!

Padel är sporten som många pratar om nu för tiden, sporten som ökar lavinartat i Sverige och hela världen. Låt oss berätta lite mer om just padel för er som så önskar.

Man kan lite förenklat säga att padel är en blandning mellan tennis och squash. En stor del av framgången bakom padelns framväxt är troligen några grundläggande faktorer, förutom att vi tycker det är kul att pröva på nya saker.

Att spela tennis, vet de som har prövat på, att det kräver en hel del träning innan man kan få till ett någorlunda flyt i spelet. Man slår ofta i nät eller utanför. Det kräver sin teknik och att hinna med snabba bollar är inte lätt. Oftast blir slagduellerna för en nybörjare inte så långa.

I squash använder man en relativt liten boll och det går verkligen undan där också. Konditionen ställs på hårda prov om man ska hålla igång spelet. För nybörjaren är det lite krångligt att hålla reda på alla studsar mot olika väggar på en förhållandevis liten yta.

Padeln plockar därför lite av det bästa av båda världar kan man säga och minskar de moment som är de svårast att bemästra som nybörjare. Det kommer sig av naturen att man som nybörjare då, ganska omgående, har lättare att fastna för sporten eftersom man kan prestera bra och finna flyt i spelet redan från början utan att behöva kämpa med allt för svåra tekniker. Kanske padeln är lite mer avstressande och lämplig för alla åldrar men samtidigt ger den mycket spänning, spelglädje och motion.

Padel är också i allra högsta grad en lagsport då man alltid spelar i par - alltså dubbel - som man brukar säga på tennisspråk. Poängen räknas på samma sätt som i tennis men banan är något mindre än en tennisbana och större än en squashbana. Måtten på en padelbana är 10 x 20 meter med ett nät som skiljer de två planhalvorna åt. Runt spelplanen har man väggar av glas eller galler som man får använda sig av i spelet.

Man slår inte ut bollar på samma sätt som i tennis då man som sagt får ta hjälp av väggarna liksom i squash och det är enklare att serva. Man är inte heller lika instängd bland ”höga” väggar i ett snabbt spel som i squashen utan får mer öppenhet och luftighet på spelplanen. Väggarna bidrar till att man generellt sett kan hålla igång bollen betydligt längre än i till exempel tennis.

Längden på bollduellerna ökar alltså men du har även en partner vid din sida. Dubbelkul både socialt liksom spelmässigt. Du måste inte göra allt själv. Det är laget som gäller…och att ha kul!


Bakgrunden till Padelns ursprung.

Den spanske prinsen Alfonso de Hohenlohe reste till Mexico för att besöka sin vän Enrique Corcuera i början av 70-talet. Vännen hade byggt en bana med ganska lika förutsättningar och regler som dagens padel. Kort efter den överförtjuste prinsens hemkomst ändrade majestätet lite på reglerna och banans utformning efter sitt eget tycke. Alfonso lät bygga sina första padelbanor i Marbella. Mycket snart blev sporten populär inom jet-set kretsar vilket ledde till att nya banor snabbt byggdes på andra platser.

Sedan dess har padeln växt sig till att bli en av världens snabbast växande sporter. I Spanien är padel den näst största sporten efter fotboll med 2,5 miljoner utövare. I Argentina, landet med flest aktiva utövare - 4 miljoner - är det en av landets mest utövade sporter med över 10.000 banor.

Vartannat år arrangeras EM och VM i padel.

Nu vet ni en hel del om padel och vi önskar er lycka till med ert padelspelande.

Bollen är rund!