I höstas fyllde den klassiska Lisa Nilsson-plattan "Himlen Runt Hörnet" 25 år. Något som firades med ett gäng jubileumskonserter i Stockholm. Nu blir det också en stor Skandinavien-turné för artisten.

Tre jubileumskonserter på Göta Lejon blev det för Lisa Nilsson när hennes album "Himlen Runt Hörnet" firade 25 år förra hösten. Spelningarna bjöd på alla spår från plattan och publiken fick även följa med på en resa genom Nilssons karriär.

- Det var oerhört spännande att väcka liv i de gamla låtarna och se hur texterna landar i mig nu, att kliva tillbaka in i en skiva som betytt så mycket, som är en så viktig del av mitt liv - och andras, säger Lisa Nilsson.

Firandet av plattan som ledde till Lisa Nilssons stora genombrott fortsätter även i år. I höst drar stjärnan ut på stor turné i Sverige, Norge och Danmark med den hyllade jubileumskonserten.

- I konsertens andra akt ges plats för ett urval av låtar som på olika sätt representerar var jag kommer ifrån, vem jag blivit i livet och karriären. Denna avdelning kommer att variera något med olika dagsbehov och anpassas efter respektive land. Där kan det ske en och annan oväntad överraskning, hälsar Nilsson.

Premiären av Himlen Runt Hörnet 25 år äger rum i Eskilstuna den 28 augusti.

28/8 Lokomotivet, Eskilstuna
7/9 UKK, Uppsala
23/9 Konserthuset, Västerås
28/9 Malmö Live Konserthus, Malmö
10/10 Konserthuset, Växjö
11/10 Kalmarsalen, Kalmar
12/10 Louis De Geer, Norrköping
13/10 Halmstad Teater, Halmstad
26/10 Konserthuset, Jönköping
27/10 CCC, Karlstad
28/10 Conventum Kongress, Örebro
1/11 Konsert & Kongress, Linköping
2/11 Konserthuset, Gävle
3/11 Magasinet, Falun
4/11 Tonhallen, Sundsvall
8-11/11 The Theatre, Göteborg