På Alla Hjärtans Dag ska hela Stora Torg i Halmstad fyllas av sång och kärlek.

Över 100 000 personer kallar nu Halmstad sitt hem. Den stora milstolpen firas med festligheter på självaste Alla Hjärtans Dag då kommunen bjuder in till allsång och kärleksfest.

Flera av Halmstads körer deltar och vill halmstadsbor vara med att sjunga finns appen "We Are Voice", där det är möjligt att träna på sångerna innan. Självklart går det även att ta ton utan att ha övat i förväg.

- Musik förenar och vi vill skapa en sångfest för alla i Halmstad. Vi ska fylla hela torget med sång och alla som vill kan vara med, hälsar projektledare och sångledare Rebecka Wik.

Musik är dock inte allt vad onsdagen har att bjuda på: rådhuset går i kärlekens tecken dagen till ära och håller öppet för drop in-vigsel. De tio första kärleksparen som slår sina påsar samman får en gåva med sig som minne av dagen. I Picassoparken ska ett nytt konstverk skapas i form av tre mänskliga hjärtan som förevigas ovanifrån och på torget finns en brevlåda där vem som helst kan lämna kärleksfulla brev.

- Att vi blir 100 000 är verkligen roligt och att det råkar ske i anslutning till Alla hjärtans dag gör att vi kan passa på att betona våra hjärtan som Halmstad förknippas med, säger kommunikationschef Lotta Edin.