• Evenemang idag
Fredag
17
November 2023
Halmstads Teater Halmstad

Chalmersspexet Elisabet I

Ett Chalmersspex är en humoristisk musikteaterföreställning för alla, inte bara för studenter. Handlingen är om en historisk person där historien ’skruvats’ och skrivits om.
På scenen finns sju eller åtta aktörer, både manliga och kvinnliga.
Ibland ingår en ’anakronism’ med en person från en annan tidsperiod.
Under föreställningen framförs många sång- och dansnummer med musik från många kända musikstycken, både klassiska och moderna, och nyskriven text.
När publiken tycker att något på scen är bra, så applåderar man och slutar inte applådera förrän aktören/ aktörerna gjort om numret/händelsen, då ofta med ny text, och är det riktigt bra så kan det bli ytterligare ett ’omtag’.
Hela gänget med spexare uppgår till drygt 40 person med olika uppgifter som scenbyggare, sömmerskor, författare, direktion mm mm. I år har Chalmersspexet funnits i 75 år och de har kommit till Halmstad mer än 50 gånger.
Chalmersspexet är Sveriges största studentspex med föreställningar inte bara i Göteborg, de gör även ett antal turnéer till Kalmar, Trollhättan, Västerås, Stockholm, Norrland, Finland och Halmstad.
Årets spex heter "Elisabet I", hon var dotter till kung Henrik VIII och regerande drottning av England och Irland 1558 -1603.
På med galoscherna och håll hårt i teservisen, för nu bär det av mot Europas blötaste paradisö! I Elisabet I:s England får vi se en glimt av det som brukar betraktas som landets guldålder. Nya världar upptäcks, vetenskapen och teaterkonsten blomstrar! I centrum av allt står den unga Elisabet redo att, med rådgivaren Kat vid sin sida, ta sig an rollen som regent. Hon inser dock snart att livet som drottning inte riktigt lever upp till förväntningarna. Tillsammans med barndomsvännen Drake sätter hon därför en listig rymningsplan i verket. Givetvis slår planen fasansfullt fel och innan vännerna hunnit längre än en tum tvingas de vända om för att rädda England från att kastas tillbaka till medeltid.
Evenemangets längd: 3 timmar
Paus: Ja
Åldersgräns: Nej
Mer info: www.chalmersspexet.se
Biljetter:
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center, en fri ledsagare/rullstol
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Halmstads Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Chalmersspexet Elisabet I, Halmstads Teater

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December