Lördag
30
Juli 2022
Fyren på Tylön - Tylösand Halmstad

Actiontur utmed kustlinjen 2022

Tylö Fyrdag firas i år lördagen 30 juli då fyren öppnas för allmänheten.
Vid biljettköp till Actiontur bokas avgång för båtresan Grötviks hamn - Tylön, varje hel timma från 12.00 till 16.00. Återresan är valfri och sista båten avgår från Tylön 1800.

Efter succén ifjol upprepas möjligheten att åka ”Actiontur” som från Grötvik utefter kustlinjen Sandhamn, Görvik, Tjuvahålan, Tyludden, Tylösand, Frösakull, Ringenäs och åter till havs i farter upp till 65knop (120km/tim) runt Kasunfyren angör Tylön efter ca en ½ tim färd.
Ute på Tylön är du välkommen närhelst under dagen att besöka fyren under tio minuter. Kösystem upprättas vid behov med nummerlappar och guide finns tillgänglig.
Väder och vindriktning avgör om evenemanget kan genomföras. Om vädret skulle förhindra genomförandet lördagen den 30 juli är lördagen 6 augusti reservdag med samma avgångstid för båtresan som angivits på bijetten.
Vid inställt evenemang kontaktar Halmstad Turist Center samtliga biljettköpare senast lunchtid dagen innan planerad avgång varför det är mycket viktigt att både emailadress och kontakttelefon anges vid bokning. Var noga med att öppna er mail för inkommande från ”info@halmstad.se som annars riskerar hamna som spam.
Köpt biljett återlöses ej om inte evenemanget ställs in både bokad dag och reservdag. Boka därför inte om du inte också har reservdagen disponibel.
Skulle pandemin förhindra genomförandet, återlöses biljetterna.
Eftersom båtarna tar 12 passagerare samt att i fyren endast sex personer får vistas samtidigt är Folkhälsomyndighetens rekommendationer väl uppfyllda.

Priser:
• Actiontur 500:- (min kroppslängd 130cm) oavsett ålder

Praktisk information:
• På Tylön leder en smal och ojämn stig från stenbryggan till fyren via fyrvaktare bostäderna varför utflykten inte är lämplig för rörelsehindrade och barn yngre än 8 år får ej gå upp i fyren p g av säkerhetsskäl. Hundar är ej tillåtna p g av djurlivet.
• I fyren kan endast 6 personer släppas in per gång på grund av begränsad plats i fyrtornet och guidens instruktioner måste följas. Fyren är ett verksrum och inte en turistdestination varför stor försiktighet bör iakttagas inne i fyrens begränsade utrymmen.
• Båtresan sker i en s k ribbåt från http://actionboat.se
med plats för 12 personer under befäl av en båtförare med skepparexamen och kommersiellt tillstånd att medföra passagerare. Restid Grötvik – Tylön actiontur ca 30 minuter.
Båtföraren ansvarar för säkerheten under sjöturen och Båtförarens anvisningar måste följas. Flytvästar tillhandahålls och dessa måste ovillkorligen vara påtagna under överfärden. Endast biljettinnehavare får komma ombord.
Returresan är inte schemalagd utan deltagarna transporteras enligt köprincipen från Tylön tillbaka till Grötvik.
På Tylön ansvarar var och en för sin säkerhet. Terrängen är på en del ställen oländig och försiktighet anbefalles.
Upplevelseinspiration:
Båtresan Grötvik - Tylön utefter kustlinjen Bastaskäret - Sandhamn - Görvik - Tjuvahålan - Tyludden är spektakulär och öppnar upp vyer som inte kan ses från land.
På Tylön finns rika möjligheter till härliga bad både från stranden omedelbart till höger om stenbryggan eller klippbad runt ön. Ta gärna med picknic men
tänk på att ta med skräp tillbaka då varken sopsortering eller toaletter finns på den obebodda ön.
Förutom att besöka den unika fyren kan man lära känna hur ett dåtida fyrsamhälle kunde se ut. Detta är också ett viktigt syfte för Svenska Fyrsällskapet som vill öka intresset för och kunskapen om den uråldriga fyrkultur som präglar vårt kustlandskap.
Ansvarsförsäkran:
Bokade och betalande deltagare (och eventuellt medföljande omyndiga barn)
förbinder sig att inte göra Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet och/eller de som visar fyren ansvariga för ev. skador som kan drabba deltagarna vid besök i/på fyren och kommer till följd därav heller inte att i anledning av en eventuell skada rikta några ekonomiska anspråk mot Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet och/ eller de som visar fyren.
Missa inte denna unika chans att besöka Tylön och Tylö fyr (152 år) 30 juli 2022.
För nionde gången ger Svenska Fyrsällskapet www.fyr.org möjlighet att besöka Tylön och njuta av den hänförande utsikten från lanterninen i den unika Tylö Fyren.
Fyrdagarna är en del av Västerhavsveckan www.vasterhavsveckanskanehalland.se, en temavecka för havsmiljön med syfte att öka intresset för havsmiljöfrågor och uppnå ett hållbart nyttjande av havets resurser.
Under Västerhavsveckan kan du till exempel följa med forskningsfartyg, prova på att dyka, snorkla och paddla, lära dig mer om fåglar och växter, vandra i kustnära reservat, experimentera och forska, besöka en fyrplats, följa med på strandstädning och mycket mer.
Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.

Biljetter & tider

Lördag 30 Juli 2022 00:00 Boka hos Ticketmaster
Mer nöjen på Fyren på Tylön - Tylösand
Lördag 30 Juli 2022
I siffror

23 st

har besökt evenemanget på Halmstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Fyren på Tylön - Tylösand). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Actiontur utmed kustlinjen 2022, Fyren på Tylön - Tylösand

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni