• Evenemang idag
Fredag
22
November 2019
Halmstads Teater Halmstad

Chalmersspexet Marie Antoinette

Föreställningen är i Figarosalen.
Ett chalmersspex Bob är en humoristisk musikteaterföreställning för alla, inte bara för studenter.

Handlingen är om en historisk person där historien ’skruvas’ och skrivits om.
På scenen finns sju eller åtta manliga aktörer som gör både manliga och kvinnliga roller. Ibland ingår en ’anakronism’ med en person från en annan tidsperiod.
Under föreställningen framförs många sång- och dansnummer med musik från många kända musikstycken, både klassiska och moderna, och nyskriven text. När publiken tycker att ett musikstycke eller händelse på scen är bra, så applåderar man och slutar inte applådera förrän aktören/ aktörerna gjort om numret/händelsen, då ofta med ny text, och är det riktigt bra så kan det bli ytterligare ett ’omtag’.
Hela gänget med spexare uppgår till drygt 30 person med olika uppgifter som scenbyggare, sömmerskor, författare, direktion mm mm I år har Chalmersspexet funnits i 71 år och de har kommit till Halmstad mer än 50 gånger.
Chalmersspexet Bob är Sveriges största studentspex med totalt cirka 35 föreställningar, inte bara i Göteborg utan även ett antal turnéer till Kalmar, Trollhättan, Västerås, Stockholm, Norrland, Finland och London.
Årets spex Marie Antoinette börjar på följande sätt:
Livet på det franska hovet år 1789 är rosaskimrande och bekymmerslöst. Eller ja, i alla fall om man frågar Marie Antoinette och hennes make Ludvig XVI. Hovdesignern Rose fortsätter dessutom att köpa in dyra klänningar och smycken, medan den inhyrda svenska konsulten är mer engagerad i att roa sig än att hjälpa till med Antoinettes relation till folket; detta till Madame Etiquettes stora förfäran.
“Men äsch då, inte skulle väl något så fjantigt som en revolution kunna inträffa. Folket är ju vana vid att ha det lite miserabelt.” – Det är i alla fall Ludvigs mätress väldigt mån om att trycka på när det kommer på tal. Samtidigt verkar hon smida mörka planer med en ung pöbelman som har tankar om stordåd och ett långt svåruttalat namn. Nappapp-..? Nappen? Na..? Något sånt.
När brödbristen bland folket börjar jäsa till stora proportioner blir det dock svårare och svårare att låtsas som att allt är som det ska. Och vad gör egentligen hovbetjänten om nätterna? Vad har det med volter att göra? …
Evenemanget vara ca 2h 30 minuter inkl paus.
http://bob.chalmersspexet.se/arets-spex/
Biljetter
Studentleg ska visas vid köp eller vid entré till föreställningen.
Ungdom 16-20 år.
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Halmstads Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Chalmersspexet Marie Antoinette, Halmstads Teater

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Februari