• Evenemang idag
Torsdag
15
Augusti 2019
Halmstad

Gäst på Bryggan -Janne Josefsson

Gäst på Bryggan är på Strandgården i Vilshärad.
Född 27 juni 1952 i Lundby församling på Hisingen i Göteborg, är en svensk journalist och programledare, bland annat som reporter i SVT:s Uppdrag granskning.

Josefsson växte upp med sina föräldrar samt en äldre halvbror och en äldre syster i Biskopsgården i Göteborg. Han gick Handelshögskolan och 1975 gick han ut Journalisthögskolan.
Josefsson tillhörde i skiftet mellan 60- och 70-talet den så kallade 68-vänstern. År 1976 utgav han tillsammans med Mats Zetterberg en bok med titeln Behöver vänstern gå i terapi?, en intervjubok med djupintervjuer med nio personer (sex män och tre kvinnor) aktiva i vänsterrörelsen (därmed menas allt till vänster om socialdemokraterna).
Hans karriär som journalist började som reporter på Sveriges Radios samhällsredaktion mellan 1975 och 1981. Mellan 1981 och 1987 arbetade han på Radio Göteborg/Sjuhärad där han bland annat gjorde det direktsända programmet Elfte timmen (1981–1984) tillsammans med Lasse Brandeby, Frank Gunnarsson med flera. Efter 1987 arbetade han under en period som frilansjournalist.
I början av 1990-talet började Josefsson som TV-reporter, med Striptease (1991–2000) och sedan Fittja paradiso (1999–2000, med en uppföljare ett par år senare). År 2001 började han arbeta för Uppdrag granskning och 2006 gjorde han även den egna serien Josefsson. Han efterträdde 2008 Stina Lundberg Dabrowski som programledare för det direktsända samhällsprogrammet Debatt i SVT. Han ledde programmet fram till den 21 maj 2009, då han efterträddes av Belinda Olsson.
Strax före valet 2002 visades ett reportage om den dolda rasismen i valstugorna. Valstugereportaget fick stor uppmärksamhet i media och anses även ha haft ett visst inflytande på valresultatet, då framförallt Moderaternas opinionssiffror påverkades negativt. För reportaget belönades han tillsammans med Lars-Göran Svensson med Stora journalistpriset år 2002 i kategorin årets avslöjande.
Han har även uppmärksammats för reportagen om Göteborgskravallerna som han gjorde tillsammans med Hannes Råstam, och för granskningen 1998 av omständigheterna kring Osmo Vallos död.
Josefssons reportage har under åren fått flera utmärkelser. Förutom Stora journalistpriset 1998 och 2002 har han även belönats med Föreningen grävande journalisters Guldspade fyra gånger.
Mat serveras efter föresläsningen.
Föreläsningen varar ca 1 h.
Alla datum erbjuds nedan att förboka ihop med bokat bord till 2 dagar innan föreläsningen:
Gäst på bryggan räkmacka 99 kr + serviceavgift.
Bröd från egna bageriet, handskalade räkor.
Gäst på bryggan burgare 119kr + serviceavgift
Brioche, högrevsburgare, ost, bacon, sallad, tomat, gurka, rödlök, dressing.
Serveras med klyftpotatis, tryffelaioli & coleslaw.
Gäst på bryggan osttallrik 99kr + serviceavgift.
3 sorters ost, hjortronsylt samt prosciutto, honungsmelon, oliver och kex.
Onsdagarna 3/7, 10/7, 17/7, 24/7 erbjuds istället för ovan:
Strandgårdens RÄKBUFFÉ 209 kr + serviceavgift
Räkor, pajer och många goda tillbehör.
Förbokade och förbetalda biljetter utan mat ska vara uthämtade hos biljettombud senast lördag 15/8 kl 15.00. Dessa biljetter går inte att hämta på Standgården i samband med föreläsningen.
Biljetter:
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center.
Grupper bokar på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Gäst på Bryggan -Janne Josefsson,

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti