• Evenemang idag
Lördag
3
Augusti 2019
Fyren på Tylön - Tylösand Halmstad

Fyrdagen på Tylön

När du köper din biljett bokar du tid för båtresan
Grötvik - Tylön som avgår varje hel och halv timme från 0900 till 1700 från “BryggCaféets” tidigare plats. Återresan är valfri och sista båten avgår från Tylön 18:00.

Ute på Tylön är du välkommen närhelst under dagen att gå upp i fyren under 15 minuter. Kösystem upprättas vid behov med nummerlappar vid ingången.
Väder och vindriktning avgör om evenemanget kan genomföras. Om vädret skulle förhindra genomförandet lördagen den 3 augusti är söndag 4 augusti reservdag och samma avgångstider för båtresan gäller båda dagarna.
Vid inställt evenemang kontaktar Halmstad Turist Center samtliga biljettköpare senast dagen innan planerad avgång varför det är viktigt att både email adress och kontakt telefon anges vid bokning.
Köpt biljett återlöses ej, om inte evenemanget ställs in båda dagarna. Boka därför inte om du inte också har söndagen disponibel.
Du kan även boka din plats på www.ticketmaster.se
Priser:
• Vuxen t/r 249:- + serviceavgift
• Barn 8-12 år 99:- + serviceavgift
Praktisk information:
• På Tylön leder en smal och ojämn stig från stenbryggan till fyren via fyrvaktare bostäderna varför utflykten inte är lämplig för rörelsehindrade eller barn yngre än 8 år. Hundar är ej tillåtna p g av djurlivet.
• I fyren kan endast 5 personer släppas in per gång på grund av begränsad plats i fyrtornet och dörrvaktens instruktioner måste följas. Fyren är ett verksrum och inte en turist destination varför stor försiktighet bör iakttagas inne i fyrens begränsade utrymmen.
• Båtresan sker i en s k ribbåt med plats för 10 personer under befäl av en båtförare med skepparexamen och kommersiellt tillstånd att medföra passagerare.
Båtföraren ansvarar för säkerheten under överfärden till och från Tylön.
Båtförarens anvisningar måste följas. Flytvästar tillhandahålls och dessa måste ovillkorligen vara påtagna under överfärden. Endast biljettinnehavare får komma ombord.
Returresan är inte schemalagd utan deltagarna transporteras enligt köprincipen från Tylön tillbaka till Grötvik.
På Tylön ansvarar var och en för sin säkerhet. Terrängen är på en del ställen oländig och försiktighet anbefalles.

Upplevelseinspiration:
Båtresan ToR Grötvik - Tylön utefter kustlinjen Bastaskäret - Sandhamn - Görvik - Tjuvahålan - Tyludden är spektakulär och öppnar upp vyer som inte kan ses från land.
På Tylön finns rika möjligheter till härliga bad både från stranden omedelbart till höger om stenbryggan eller klippbad runt ön. Ta gärna med pick-nic men tänk på att ta med dig ditt skräp tillbaka då varken sopsortering eller toaletter finns på den obebodda ön.
Förutom att besöka den unika fyren kan man lära känna hur ett dåtida fyrsamhälle kunde se ut. Detta är också ett viktigt syfte för Svenska Fyrsällskapet som vill öka intresset för och kunskapen om den uråldriga fyrkultur som präglar vårt kustlandskap.
Ansvarsförsäkran:
Bokade och betalande deltagare (och eventuellt medföljande omyndiga barn) förbinder sig att inte göra Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet och/eller de som visar fyren ansvariga för ev. skador som kan drabba deltagarna vid besök i/på fyren och kommer till följd därav heller inte att i anledning av en eventuell skada rikta några ekonomiska anspråk mot Fyrägaren, Svenska Fyrsällskapet och/ eller de som visar fyren.
Missa inte denna unika chans att besöka
Tylön och Tylö fyr lördagen 3/8 2019
För sjätte gången ger Svenska Fyrsällskapet www.fyr.org möjlighet att besöka Tylön och njuta av den hänförande utsikten från lanterninen i den unika Tylö Fyren.
Fyrdagen inträffar under Västerhavsveckan www.vasterhavsveckanskanehalland.se
Västerhavsveckan är en temavecka 3-11 aug för havsmiljön med syfte att öka intresset för havsmiljöfrågor och uppnå ett hållbart nyttjande av havets resurser.
Under Västerhavsveckan kan du till exempel följa med forskningsfartyg, prova på att dyka, snorkla och paddla, lära dig mer om fåglar och växter, vandra i kustnära reservat, experimentera och forska, besöka en fyrplats, följa med på strandstädning och mycket mer.
Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

361 st

har besökt evenemanget på Halmstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Fyren på Tylön - Tylösand). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Fyrdagen på Tylön, Fyren på Tylön - Tylösand

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober