• Evenemang idag
Söndag
26
Maj 2019
Vistält i Steninge Halmstad

Smaka på Halmstad - cykelrunda med kulinariska stopp

Smaka på Halmstad – cykelrunda med kulinariska stopp!
Häng med på en annorlunda cykeltur i lugnt och skönt tempo med trevliga stopp för provsmakningar och lunch utmed vägen. Cykelturen startar och slutar centralt i Halmstad. Däremellan går turen utmed Nissan, straxt innanför kustbandet ut mot Tylösand och senare genom grönskande fält. Under turen stannar ni vid förbestämda stopp där ni bjuds på kulinariska smakprov från några av Halmstads alla lokala mat- och dryckesproducenter. I mitten av rundan blir ni serverade en ordentlig lunch.

Start: Samling och start sker på I am Coffee på Slottsmöllan i Halmstad. Detaljerad karta och biljett för rundturen fås på plats. Rundan är totalt cirka 30 km lång (det finns två alternativa cykelvägar) och beräknas ta cirka 6 timmar inklusive alla stopp. Önskar ni hyra cykel så hittar ni mer info om det på www.rentabikehalmstad.se.
Stopp under cykelrundan:
I am Coffee - På det lilla kafferosteriet med det stora kaffet, som ligger på Slottsmöllan centralt i Halmstad, startar dagens cykelrunda. Här bjuds ni på kaffe av absolut högsta kvalité, gjort på kaffebönor från rosteriets egna kaffeodling i Guinea. Ni kommer också få en mindre rundvandring på rosteriet och en presentation av företagets historia. Därefter är det dags att kliva på cyklarna och påbörja dagens cykelupplevelse.

Krantz brödbod - Det andra stoppet blir på det lilla hantverksbageriet i Söndrum som bakar bröd med kärlek. I allt de tillverkar strävar de efter att använda lokala råvaror. Här får ni smaka på deras goda surdegsbröd och något annat gott.
Tylöbäck Hotell & Konferens - Straxt efter avfartsvägen till Tylösand kommer du fram till nästa stopp, Tylöbäck Hotell & Konferens. Här bjuds ni på ett smakprov från Tylöbäcks förmiddagsfika, ni kommer att få prova en riktigt god och energirik smoothie samt en lax-bagel.

Vilshärads Gårdsbutik - Nästa stopp blir i Vilshärad, i gårdsbutiken utmed vägen till Gullbrandstorp. I Vilshärads Gårdsbutik hittar man, under stora delar av året, egenodlade grönsaker, potatis, hemmagjord saft och marmelad och inte minst egenodlad sparris. Just nyskördad sparris kommer ni att få smaka på vid erat stopp här.
Heagårds Skafferi - Från Vilshärad finns det två olika alternativ att cykla på er väg till nästa stopp, Heagårds Skafferi. Antingen väljer ni vägen mellan hästhagarna och med den vidunderliga utsikten över Tylösand och Ringenäs, eller också så rullar ni raka vägen via cykelvägen som går precis förbi Heagård.
På Heagårds Skafferi bjuds ni på ett lite längre stopp i form av lunch.
Strandlida Bryggeri - I funktionella bryggerilokaler i Flygstaden ligger Halmstads mest trivsamma mikrobryggeri, som en gång startade i en källarlokal i Strandlida, mellan Ringenäs och Onsjö Här kommer ni få provsmaka Strandlidas goda lättöl.
Skånskan - Dagens näst sista stopp är på det lilla bageriet mitt i city. Hembakat som det var förr, de bästa råvarorna, service, glädje och mys är nyckelorden för Skånskan. Ett brinnande intresse för choklad gjorde att ägarna på senare år startade Chokladverkstan som en del av Skånskan. Här kommer att få smaka på hemmagjorda praliner.
A little Party - Från Skånskan är det inte många meter till A Little Party, troligtvis en av Sveriges bästa champagnebarer. I denna härliga miljö blir det sista stoppet. Här bjuds ni på ett glas bubbel med eller utan alkohol och här kan ni sitta kvar en stund och sträcka på benen, och känna er nöjda efter en heldag i vackra Halmstad med omnejd.
Biljetter
Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas Kitekalle 035-212223.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

104 st

har besökt evenemanget på Halmstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Vistält i Steninge). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Smaka på Halmstad - cykelrunda med kulinariska stopp, Vistält i Steninge

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti