Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att handla sin mat på nätet. Bland de mest kända företagen som levererar matkassar finns Linas Matkasse, Middagsfrid och Simple Feast. Konceptet kom för några år sedan och var då helt nytt, kunderna fick möjlighet att beställa hem en färdig matkasse per vecka som innehöll ingredienser till ett utvalt antal middagar.

Först storstäder - nu även Halmstad. Familjeföretaget Middagsfrid var de första som erbjöd hemleverans av i förväg planerade matkassar. I början var det bara storstäderna som fick möjlighet att beställa men nu har även Halmstadsborna tillgång till ett större utbud av matkassar. För den som vill beställa matkasse Halmstad finns det flera alternativ att välja mellan, vilket är tur då Halmstad är en livlig och aktiv stad fylld med studenter och barnfamiljer som behöver ha tillgång till en enkel middagslösning.

Matkassens många fördelar

Att matkassen har ökat så mycket i popularitet har flera orsaker. Den ökande digitaliseringen i samhället har lett till att fler handlar på nätet överlag, med ett avbrott kring millennieskiftet då IT-bubblan sprack. Under 2013 ökade e-handeln sin försäljning med 17 %, och därefter fortsatte omsättningen att stiga för varje år. Coronapandemin har också gett en ökad försäljning av matvaror och matkassar online. Matkassar har blivit populära tack vare möjligheten att spara tid och att prova nya recept.

Den som väljer att prenumerera på matkassar har möjlighet att välja mellan helt veganska eller vegetariska kassar, ekologiska eller med biologiskt nedbrytbara förpackningar. Det finns också matkassar som speciellt är riktade till barn och flexitarianer, för att nämna några inriktningar. Matkassarna speglar mycket de trender som förekommer i samhället för tillfället. I samband med att plastpåseskatten infördes kom en större medvetenhet i samhället kring förpackningarnas påverkan på miljön, vilket skapade en nisch på marknaden för förpackningscentrerade matkasseprenumerationer.