Det blir favoriter som "The Look", "It Must Have Been Love" och "Joyride" när Per Gessle ger sig ut på Europaturné senare i år.

Ena halvan av en av Sveriges största musikexporter genom tiderna ger sig ut på turné. Per Gessle packar i höst med sig Roxettes fantastiska låtskatt och besöker tio länder. På hemmaplan blir det fem spelningar - i Halmstad, Stockholm, Karlstad, Linköping och Göteborg.

Med sig har Gessle ett delvis nytt band som sattes ihop inför hans senaste sommarturné. Bandet består av en blandning av Roxettes egna turnéband och ett gäng nya bekantskaper.

- Eftersom Marie inte kan turnera längre är risken stor att alla de där sångerna bara ligger och samlar damm och jag kände på mig att det här bandet hade kunnat göra något alldeles speciellt av dem, säger Per Gessle.

Under turnén blir det självklart alla de stora hitsen som "The Look", "It Must Have Been Love" och "Listen To Your Heart", men även låtar som inte fått riktigt lika stor uppmärksamhet under åren.

"Per Gessle's Roxette" har premiär i Hamburg den 11 oktober. Biljetter till Sverigekonserterna släpps fredagen den 16 mars.