• Evenemang idag
Lördag
24
Februari 2018
Kajskjulets scen Halmstad

Thundermother & VA Rocks

Högenergiskt, vilt riffande och med ett bastant groove, som hämtat från 70-talet. Två och ett halvt år efter det kritikerhyllade albumet ”Road Fever” återvänder Thundermother med en ny skiva. Och det är en återkomst med besked. Thundermothers tredje album är helt enkelt en av de bästa rockskivorna du kommer att få höra i år.

Våren 2017 innebar stora förändringar för Thundermother. Fyra medlemmar försvann, tre nya kom in. Men bandets nav – gitarristen och grundaren Filippa Nässil – stod stabilt kvar vid sin vision. Kring den formerades snabbt den nya uppställningen och pusselbitarna föll på plats omedelbart. I juni släppte den nya, uppgraderade versionen av Thundermother ”We Fight For Rock N Roll” – en singel som var lika mycket en programförklaring, som en föraning om kommande stordåd. Därefter drog de ut på en 20 datum lång Europaturné.

Höjdpunkten på turnén blev spelningen på Wacken. Efter att ha turnerat med bland andra Michael Monroe, W.A.S.P, D-A-D och Danko Jones samt genomfört en egen, utsåld, europeisk headlinerturné var det äntligen dags för Thundermother att inta Wacken. Trots att de bara hade spelat ihop i några månader blev det en fullständig succé.

- Att få spela på Wacken har varit mitt första stora mål sen jag startade bandet och nu stod vi där och spelade i solskenet inför 10 000 pers. Det hade regnat hela festivalen, men plötsligt sprack det upp och solen började lysa på oss, minns Filippa Nässil och avslöjar att de blev så nöjda med giget att hela bandet tatuerade in Wackenloggan innan de drog vidare till nästa turnéstopp.

Stärkta av den framgångsrika sommarturnén repade Thundermother intensivt i en månad. Sen var det dags. Då de gick in i studion Nordic Soundlab i Skara klaffade allt. På bara tio dagar spelade de in 15 nya låtar. Allt – inklusive sång – spelades in live. Och snudd inpå allt satt på första tagningen. 13 av dessa 15 låtar blev bandets tredje och självbetitlade album ”Thundermother”.

Thundermother har aldrig låtit så här bra. Tillsammans med den trefalt Grammisbelönade producenten Thomas Plec Johansson (Mustasch, Hardcore Superstar, Watain m.fl.) har Thundermother skruvat upp allting till max. Lyssna bara på det Deep Purple-flirtande knockoutslaget ”Rip Your Heart Out”, då sångerskan Guernica Mancini avväpnar alla över ett riff som inte väjer för något och piskande trummor, som går rakt in i benmärgen.

- Vi har ett väldigt fett trumljud på skivan. Lyssnar du på rockplattor med AC/DC och Airbourne så hör du att trummorna har jävligt stark volym. Så vi lade mycket tid på att få till ett sjukt bra trumljud, berättar Filippa Nässil.

- När Emlee spelade på baskaggen vibrerade både hon och hela jävla huset. Det blev en sån enorm känsla.

Rockhistorien är fylld av giganter som har släppt lös den stora powerballaden på bandets tredje skiva. Samma ballad som sedan har banat väg för det bredare genombrottet. Varför skulle inte Thundermother följa i dessa historiska fotspår? På deras tredje album släpper de sin första ballad – den kommande singeln ”Fire In The Rain”. Men det är inte det enda tillfället som Thundermother lämnar deras beprövade framgångsrecept på den här skivan. Ställt mot de övriga spåren blir ”Hanging At My Door”, med sin catchiga slinga, i det närmaste till en poplåt i Thundermother-tappning.

Thundermother må ha tagit ut de musikaliska svängarna den här gången, men du kommer ändå att känna igen dig. Det är fortfarande samma högoktaniga, 70-talsdoftande rock’n’roll, som bandet har skämt bort oss med ända sedan 2014-års debutalbum. Bara det att den här gången är groovet ännu tyngre, soundet ännu bättre och låtarna ännu vassare.

Thundermother 2.0 är här. Och de är bättre än någonsin!

Albumet ”Thundermother” släpps 23 februari via Despotz Records.

THUNDERMOTHER: Sång: Guernica Mancini Gitarr: Filippa Nässil Trummor: Emlee Johansson Bas: Sara Pettersson

”Combining the high voltage bursts of AC/DC and Motörhead with charismatic performances and looks that kill, Thundermother are one of Stockholm’s greatest export(s) since melodic death metal” – Revolver Magazine

”a damn good slice of classic, no nonsense, heads-down-see-you-up-the-front, play it loud rock ‘n’ muthafuckin’ roll” – PlanetMosh

VA ROCKS (Malmö/Lund - SE)
Genre: Rock´n´roll

Rock-trion Ida, Frida och Klara, som snabbt blivit en livefavorit, består av hårdrock, kämparglöd och ett decenniums vänskap, allt sedan barnsben.
Med influenser från AC/DC, Danko Jones och the Runaways levererar tjejerna rock med en punkig och energisk attityd.

Utöver EP´n "Kiss this Fist" är VA ROCKS aktuella med debutalbumet "Pull no Punches" som släpptes i vintras (2017). Plattan gästas bland annat av Jalle Lorensson (Wilmer X) samt Pontus Snibb (Bonafide). Med denna i bagaget har VA ROCKS flitigt rest landet runt på klubbar och festivaler där man bland annat kunnat se dem på de större scenerna såsom; Sweden Rock, Helgeåfestivalen och Malmöfestivalen.

VA ROCKS har öppnat upp för och delat samma scen med större akter såsom D-A-D, Bonafide, the Poodles och Sator.
Under 2017 har bandet också gjort debut utomlands med festivalgig i Spanien, klubbgig i London och Köpenhamn samt en mindre Tysklandsturné.

? Spotify: open.spotify.com/artist/1lRI1jqwirYkl9VBCFEO8k
? Facebook: https://www.facebook.com/VAROCKSswe/
? Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ThJOCEtHMZA
? Hemsida: http://www.varocksofficial.com/


Entré. 150 kr

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kajskjulets scen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Thundermother & VA Rocks, Kajskjulets scen

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj