• Evenemang idag
Torsdag
16
November 2017
Kajskjulets scen Halmstad

The Americans + Gill Landry

The Americans
The Americans fullständigt knäckte de lyckliga få som lyckats ta sig in på lilla Station Inn i Nashville för bandets showcase på AMA-veckan i September förra året. Bandet flög in till festivalen med en live-show många beskrivit som den bästa på hela festivalen. Där och då bestämde vi oss för att försöka få hit Los Angeles bandet. Den 6 april startar bandet sin första turné utanför USA. Missa inte när americana-världens motsvarighet till The Strokes kommer för att erövra Rootsyland!


Rootsy sticker inte under stol med att en av de stora njutningarna med verksamheten är de tillfällen vi får presentera fantastiskt bra men ännu helt okända band för vår trogna men ständigt hungrande publik. The Temperance Movement, Sturgill Simpson, Eilen Jewell, Israel Nash, Deadman, Banditos och just nu Cordovas har alla kommit till oss som näst intill okända artister. Bara genom att bevisa sin kapacitet och kvalitet har artisterna vunnit publikens hjärta och byggt sig en stark karriär och relation med fans över hela Skandinavien. Vi har god anledning att tro på att det är The Americans tur den här gången.

Kvartetten från Los Angeles är ännu så länge doldisar på stora delar av världens livescener men tippas bli stora under 2017. Att de spelat på Reese Witherspoons bröllop och är speciellt utvalda av T-Bone Burnett till hans teveserie om den bästa amerikanska musiken säger i alla fall en hel del. Hemma i USA är The Americans redan en stekhet snackis inom sitt musikaliska skrå med en blandning av klassisk akustisk och elektrisk rootsmusik som man spetsar med en ung hungrig profil samtidigt som man är varsamma och vårdar originalets själ.

"Genialiska musiker som i det 21 århundradet återvinner det amerikanska arvegodset för nutidens musikälskare och det med ett sound som faktiskt låter bättre i nutid", hävdar legendariska musikern och producenten T-Bone Burnette som är den som producerat deras kommande album.

Americana och singer-songwritern Ryan Bingham, också med bopålarna nedslagna i Los Angeles, och som haft The Americans som förband på ett par av sina turnéer kallar dem för leverantörer, "av något av det absolut bästa låtskrivande som jag hört på åratal".
Så även om kvartetten Patrick Ferris, gitarr, sång, Zac Sokolow, gitarr, banjo, fiol, mandolin, Jake Faulkner, bas, gitarr, mandolin och multiinstrumentalisten Tim Carr, trummor,piano,pump orgel,gitarr,banjo har hållit en lite låg profil när det gäller att i text berätta om sin egen musikaliska förträfflig så finns det gott om livematerial på bandets hemsida,www.theamericansmusic.com
, och YouTube som bevis för att Burnette och Bingham's hyllningar har heltäckning.

"First Recordings" som släpptes under hösten 2016 är med sina fem spår är också ett kvalitetsbevis på att det här är något alldeles extra.
Nyligen gjorde man klart sitt första "riktiga album", som Ferris kallar "I'll Be Yours" som släpps senare under 2017.
– Det mesta vi gjort tidigare har spelats in under enkla former. Det här var första gången som vi fick chansen att få till soundet som vi hela tiden strävat efter.
– Albumet är ett klart steg närmare det vi funderade på när vi startade bandet, säger Ferris.

Före turnén startar släpps en EP som följs upp av bandets debutalbum i Juli. Väl Mött i Rootsyland!

"Genius twenty-first century musicians that are reinventing American heritage music for this century. And it sounds even better this century."

Av T Bone Burnett

Gill Landry

Gill har tagit sig runt, genom central-europeiska storstäders myllrande gator, kors och tvärs genom Amerika och dag för dag oftast löst uppehälle och tid för dagdrömmar. Efter att han fått "blodad tand" av musiken i New Orleans och tuggat i sig alla intryck från åtminstone halva Amerika började han skriva låtar; tolka livet från trottoarkanten, berätta sina upplevelser till musik. Gill är kanske mer känd för att spelat gitarr, banjo, pedal steel som bidragande låtskrivare i Old Crow Medicine Show (sedan 2004), men med tredje självbetitlade album är influenserna mellan Dylan och gamla deltablues. Det går inte heller att undgå referenser till både Justin Townes Earl och Rayland Baxter.Gill har trovärdighet, hans låtar bär sina egen persona, och även om de innehåller obehag och overkliga eller otäcka inslag, är det bekant samtidigt som Gill dramatiserar det på armslängds avstånd.Efter att ha levererat några klassiska förkrossade kärlekssånger på sina två första album, beskriver Gill vad publiken kan förvänta sig att tredje albumet kompletterar hans live-set med, "Jag försökte att inte beskriva hur saker och ting kunde eller borde ha varit, utan sökte förståelse för det vackra i vad som är eller har varit, att kunna gå vidare med både medkänsla och vänlighet utan hårda fördömanden av brott eller felsteg.Gill är en artist med gott om integritet som alla kan relatera till och vi på Rootsy Music lovar att du kommer vilja höra mer av honom, om och om igen, det här är varm musik för alla sinnen.

Landry är för skarp berättare, för duktig hantverkare, alltför verklig för att befinna sig på den okända sidan av artister som Tom Waits, John Prine, Steve Earle...

Av Jeff Tamarkin, författare och historiker inom populärmusik
"Funeral In My Heart" is a sad, sweet, acoustical rumination on grief, abounding with fantastical images that Landry delivers so gently that they feel perfectly natural.

Av Ann Powers, NPR Music
He's just as cool and interesting as you'd hope a sometime professional vagrant from Louisiana who always wears a hat, smart boots and knows good whiskey,
to be.

Av Laura Marling

Entré:
Förköp 150 kr + serviceavgift
Dörr: 180 kr

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kajskjulets scen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. The Americans + Gill Landry, Kajskjulets scen

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December