• Evenemang idag
Fredag
27
Oktober 2017
Kajskjulets scen Halmstad

Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas sjunger blått på svenska Senast vi fick ny musik från Caroline var med 2013 års “Jaghar katten”, där melodifestivalbidraget “Hon har inte” också fanns med. Den 22 april är det äntligen dags för ny skiva.Men låter det inte lite annorlunda den här gången?-”Alltså, annorlunda. Jag vet inte”, säger Caroline eftertänksamt. "Absolut mindrepoppigt. Mera rootsigt, mer gitarrer och mycket mer tyngd.”På den nya skivan, som bär namnet “Nåväl” är kreatörsrollerna ombytta.

Låtskrivare och producent bytte hattar i studion. Caroline står nu för produktionen och har för första gången lämnat över även textskrivandet till Heinz Liljedahl. Han har ju tidigare enbart komponerat musik.“Jag är skitnöjd”, säger Caroline och garvar. “Texterna sticker ut på ett helt annat sätt i och med att Heinz äntligen fått komma till tals.”-“Sen tycker jag att det är väldigt kul att texterna är politiska. När dom kom från min penna var dom mest kärlekspolitiska. Nu har jag inget mer att säga om kärlek. Nu kommer vardagsflosklerna i liljedahlsk tappning. Det här är vardagspolitik!”. Inspelningarna och produktionen har präglats av ett ord. Musikerglädje!-“Vi har jobbat i studion tillsammans, hela bandet, och låtit produktionen komma fram. Allt ni hör är inspelat live i samma rum. Musikerna är så begåvade och dedikerade -alla har haft frihet att tolka och spela.

"Även sättningen i bandet är förändrad. Caroline förklarar:-“Pianisten har fått foten på den här plattan. Inte för att vi inte älskar honom, för det gör vi! Men den här plattan ville inte ha piano. Den ville ha gitarrer. En ny kille i bandet, Mikael Fall, spelar munspel. Han är till och med vunnit VM i munspel. Inte för att det spelar någon roll i det här fallet. När man spelar blues spelar man bara på känsla.”Den känsla av magi som uppstår när musiker möts och verkligen gillar det dom gör tillsammans,hoppas Caroline af Ugglas hörs i det nya materialet.-“Alla instrument spelar vart och ett en väldigt stor roll, det är inte bara komp.

Jag ville ha en stor separation där varje instrument får sitt eget utrymme. Det här är musiker som får mitt musikaliska intellekt att skratta och jag har aldrig garvat så mycket som när Mikael Fall går igång på munspelet. Det gäller alla dom andra också. Tillsammans har vi verkligen hittat ett sätt att lyfta varandra och få varandra att blomma. Jag är så stolt över den här plattan!”Musiker: Johan Lindström (gitarr), Mattias Torell (gitarr), Mikael Fall (munspel), Sven Lindvall (bas) och Andreas Dahlbäck (trummor). Även Johan Håkansson (trummor) medverkar på tre spår.

Sättning för kvällen:
Caroline af Ugglas
Gitarr - Mattias Torell
Gitarr - Jens Frithiof
Bas - Sven Lindvall
Trummor - Andreas Dahlbäck
Munspel - Micke Fall

Support:
BILLY MOMO
Ett av de mest intressanta nya namnen på den svenska livescenen. Detta sju man starka band gör stort intryck på publiken, både visuellt och musikaliskt.
Genuin spelglädje, underfundigt mellansnack och en scenshow med det där lilla extra…


Billy Momo - Wishing Ain't No Sin - Official video
https://www.youtube.com/watch?v=ni3riw4Gz7k

Förköp: 250 kr + serviceavgift
Dörr: 280 kr

I siffror

68 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

104 st

har besökt evenemanget på Halmstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kajskjulets scen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Caroline af Ugglas, Kajskjulets scen

POPULÄRT I Halmstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Halmstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Halmstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari